pondělí 29. února 2016

BABY BLOG: První kartáček / MAM Oral Care Set

Jsou to téměř dva měsíce, co nás Tobísek začal opravdu intenzivně pozorovat a napodobovat. Je to legrační, krásné, roztomilé, ale zároveň si člověk musí dávat opravdu pozor, protože děti jsou jako houby, nasáknou do sebe úplně všechno a použijí to v tu nejnevhodnější dobu. A tak je teď jeho největší fórek "prdění pusou", protože jsme mu tak dlouho z legrace prskali na bříško. :D
Jednou ráno mi čapnul po kartáčku na zuby. Několik dní mě pozoroval, chvíli mu trvalo, než se osmělil a pak to přišlo. Byl to pro mě jasný signál, že už je načase zapojit ho do ranní rutiny. 
Zvolila jsem tenhle Oral Care Set od MAM s tím, že nám králíček pomůže usnadnit začátek. Je to set vhodný pro miminka už od narození. Tobíka v deseti měsících už žádný králíček nezajímal. Ten je vhodný spíše k čištění dásní u miminek, která ještě nemají zoubky, a prvních zoubků, kdy se vám do králíčka ještě nemůže zakousnout, čímž celá procedura končí.
Tobík se tedy hned chopil kartáčku, na který mu dávám Dětský zubní gel od Weledy. Kartáček je oboustranný. Z jedné strany širší, placatější, pouze s jemnými vroubky. My používáme ten druhý konec - více se podobá klasickému kartáčku, jen je celý z měkké hmoty. Hezky se mu drží. Čistíme si zuby společně a já mu předvádím, jak se má o zoubky starat. Tobísek ožužlává pastu, okusuje kartáček a tváří se vždycky hrozně důležitě. Prvních pár dní byl největší problém dostat od něj kartáček zpět. Někdy ho nedal z ruky celé dopoledne. :)
Samozřejmě zatím nejde ani tak o to, jak moc si ne/vyčistí zoubky, je ale důležité zavádět denní rituály, ukázat mu, jak to u nás doma chodí a pomalu ho na to zvykat. Mám ale zásadu, že ho do ničeho nenutím, ke všemu zatím vždycky přirozeně dospěl sám, tak snad nám to takhle bude fungovat i dál.
Za dva týdny Tobísek oslaví první narozeniny. Jedním z dárečků bude i první opravdový kartáček. A čeká nás také první návštěva zubního lékaře.   
Jak zvládáte návštěvy u zubaře vy a vaše děti?

1 komentář:

Děkuji ♥