úterý 31. května 2016

Dovolená s miminkem: Jak ho zabavit

Malé děti jsou hodně akční, dlouho u ničeho nevydrží, ale na druhou stranu si většinou vystačí s málem. Pokud se bojíte cestovat s miminkem proto, že byste si pak dovolenou neužili, neměli byste klid, rozhodně se není čeho bát! Dala jsem pro vás dohromady pár tipů, které se nám tu osvědčily.
Jako první a nejdůležitější bych ráda zmínila fakt, že tři jsou víc než dva. Vzít s sebou na dovolenou babičku se nám osvědčilo už napodzim na Zakynthosu. Tobík svoje prarodiče miluje a je s nimi opravdu rád! V Chorvatsku máme druhou babičku. A dostali jsme se do stadia, kdy by byl Tobík nejradši jen s ní, moc si to tu užívá. Chápu ale, že všichni s babičkami cestovat nemůžou, takže tady je pár dalších tipů.
Moře je  moře, ale pokud je ještě studené, máte to k němu daleko nebo máte opravdu malé miminko a bojíte se, že by mu vadila sůl a nemáte k dispozici u ubytování bazén, pořiďte si na balkon/terasu malý nafukovací bazének. Tady je na to úplně ideální prostor! Terasa je bezpečná, díky zídce nemá Tobísek kam spadnout a v bazénku řádí každou chvilku. Ve 14 měsících už naprosto s přehledem zvládá do bazénku sám vlézt, vylézt a hrát si (rozuměj zabavit se!) ve vodě. Samozřejmě pod dohledem, ale už máte možnost se relativně v klidu vyhřívat na sluníčku nebo si číst.


Děti okolo roku ocení akční zábavu. Vzali jsme proto s sebou Tobíkovo auto, které je stabilní a dá se na něm táhnout. Tobík na něm krásně sedí, veze se, vrčí a je spokojený. Absolvovali jsme takhle několik procházek bez toho, abysme ho museli neustále někde nahánět nebo ho nosit. Na odstrkovadle by to ještě nezvládl. Zvažte tedy vaše možnosti a pokud cestujete autem, určitě něco podobného přiberte. Užijete si díky tomu romantickou procházku s miminkem, které jen nesedí v kočárku, tudíž se i víc unaví.
Samozřejmě nezapomeňte přibalit i oblíbené hračky, plastový kelímek na sbírání kamínků nebo dělání báboviček z písku. Nejvíc se nám ale osvědčily reálné věci (dětské plastové napodobeniny u nás moc neuspěly), Tobík si nejradši hraje s klíčema, u dveří s nimi vydrží opravdu dlouho. Snaží se napodobovat všechno, co děláme my, takže mu často věci necháváme, aby si je mohl vyzkoušet. Občas tu zametá, utírá zem, často hází cokoliv do koše nebo chodí pro ovoce do lednice. Jsou to drobnosti, ale když se na ně zaměříte, dítě jejich pomocí skvěle zabavíte!

2 komentáře:

  1. My pořídily legendární Tatru, tak snad si sní malá vyhraje na zahradě, tatínek možná víc :D. Přeji Tobíkovi vše nej ke dni dětí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobísek jí má doma taky, hraje si s ní moc rád ;) Děkujeme!!!

      Vymazat

Děkuji ♥