sobota 11. června 2016

vlog: Podgora

Podgora je velice oblíbené chorvatské letovisko na Makarské riviéře, v sezóně sem vyráží opravdu hodně Čechů a je tu doslova hlava na hlavě. Už teď - na konci května - jsme měli problém zaparkovat. Podgora leží necelých 10km od Makarské a zhruba stejně tak daleko od Živogošće, kde jsme byli ubytovaní. Rozhodně si tu nebudete připadat cize, ze všech stran k vám bude zaznívat vaše mateřština a místní nebudou mít problém vám porozumět. Podgora je krásné městečko! Voda tam je průzračná. To ale na začátku sezóny, kdy jí ještě nevíří tisíce rozpálených nohou, na Makarské riviéře všude! 

Přesto mi nějak není úplně sympatická. Připadám si tam tak nějak lapeně. Hrozně mi vadí, ty dva mosty, co vedou přes a fakt, že v případě nebezpečí v podstatě není úniku. V sezóně by se asi začala ozývat moje dřímající klaustrofobie.
Ubytovacích kapacit je zde habaděj! Za pěknými plážemi se musíte trošku projít, ty v centru jsou hned u silnice, parkoviště nebo na vás při opalovačce civí plná zahrádka zpocených, hladových a po osvěžení v moři lačnících turistů. Přesto jsou podgorské pláže vyhlášené a ta u promenády je dokonce nově rozšířená, vstup do moře je pozvolný. Dovolenou tam bych si určitě užila! Ale kdybych měla na výběr, asi bych radši vyrazila jinam..


1 komentář:

  1. Moc hezké fotky, vyžití pro děti je fajn, ale ten bazén u hotelu hned u cesty a pláže u cesty nic moc

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥