neděle 26. března 2017

BABY BLOG: Tobískovy 2. narozeniny / dárky / VLOG

Je to přesně 10 dní, co jsme oslavili Tobískovy druhé narozeniny. Slavil je ve čtvrtek, takže naše malá rodinná oslava proběhla až v podvečer, kdy sfoukl svíčky na dortu, rozbalil si pár dárečků, ale nejvíc ho asi potěšilo, že jsme mu zazpívali, což pak vyžadoval ještě další dva dny. :)
Přes den se za ním stavili oba dědové. S jedním byl na procházce, druhý mu dokonce přinesl dort s krtečkem, který sice těžce konkuroval tomu mému, ale zdravější varianta cheesecaku s milovanými malinami a svíčkami nakonec vyhrála na celé čáře. (recept bude brzy!)

A protože máme rádi zvířátka a na další den byla velice slibná předpověď počasí, rozhodli jsme se udělat si narozeninový výlet do plzeňské zoo. Den to byl opravdu krásný, jen hodně foukalo. Tobík o zoo vypráví do teď. Stavíme si vlastní z lega, které dostal k narozeninám a těšíme se, že zase brzy vyrazíme třeba do té pražské..
Mimochodem to zvířátko, které se Tobíkovi nejvíc líbilo, byla ŽIRAFA!!! Ze záznamu jsem to pochopila hned, v zoo jsem se předvedla jako slušně natvrdlá matka. :D
Ve videu jste mohli vidět, že Tobík k narozeninám dostal nové botičky - Crocs - na léto. Na urbanluxu jsem je ulovila za super cenu v jarních slevách stejně jako ponožky HappySocks.  Crocsy se nám osvědčily už loni. Je to lehká botička do sucha i do mokra. Jen jsem trošku neodhadla velikost, tak snad mu nožka teď na jaře povyroste o něco rychleji.
Lego Duplo Lesopark byla jasná volba, protože s Legem si rádi hrajeme všichni a nejraději právě se zvířátky. Jinak u nás byly hračky zakázané, protože už je ani nemáme kam dávat. Tobísek podědil spoustu věcí po bratrancích a sestřenicích, ani si se vším zatím nestíhá vyhrát.
Takže dál dostal samé praktické věci - sportovní výbavu. Silikonovou láhev na pití Squeasy sport, která nám bude dělat společnost nejen na výletech ale je skvělá, lehká a vhodná třeba právě i na vyjížďku na motorce.
Od dědy pak dostal helmu a rukavice na první kolo, které mu výhledově chceme pořídit. Zatím drandí na plastové motorce, ale je čím dál rychlejší, mám co dělat, abych mu stačila, takže oboje už budeme používat i tak.
Výhledově mu chceme na zahradu pořídit ještě pískoviště, ale čekáme, až se ještě trošku oteplí. Od tety dostal parádní traktor, který je na písek a hraní venku jako dělaný.
A babičky mu přinesly nějaké zdravé mlsání a přispěly mu na vybavení nového pokoje, na který se moc těšíme, protože mu tam přestěhujeme všechny hračky, kterými máme momentálně zaplavený obývák. Měl by být hotový do měsíce. Chci, aby měl čas si pokoj užít a zvyknout si na svůj vlastní prostor ještě před tím, než se narodí miminko, aby těch změn nebylo najednou moc. Spát bude moci samozřejmě dál s námi, nechceme ho nijak odstrčit, ale bude mít i vlastní postel ve svém pokoji a bude jen na něm, kde se bude cítit lépe, bezpečněji. Zatím mi tedy jde hlavně o to, abysme uvolnili obývák a vytvořili jsme si prostor/hernu pro trávení volného času. Místo, kam se zašijeme, abysme třeba nerušili miminko, když bude zrovna spinkat atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥