středa 22. července 2015

testujeme: babymoov nafukovací vanička / minibazének

Léto je zatím opravdu vydařené. Tropické počasí si užívají zejména větší děti, které už se můžou cachtat v bazénech nebo na koupalištích. S malými miminky není vhodné chodit mezi 11-16hod ven, natož na sluníčko. Odborníci doporučují počkat s první návštěvou veřejného bazénu minimálně rok. Přece jen ale existuje možnost, jak si vedra užít i s úplnými prťaty - nafukovací vanička /minibazének značky babymoov!

Tobík nemá s vodou problémy, ale přece jen jsem chtěla, aby co nejdříve poznal rozdíl mezi mytím a koupáním jentak pro zábavu. Bazének babymoov je vhodný pro děti od narození do jednoho roku. Je to takový nafukovací ovál s lehátkem, na které mimčo posadíte a ono si užívá vodu.
Dětem, které už umí sedět, můžete lehátko srolovat a připnout ho na suchý zip k okraji bazénku. Mají tak více prostoru na koupání. Nikdy však nenechávejte miminko bez dozoru!!! 
Některé maminky se mě ptaly, od kdy jsem Tobíka v bazénku koupala. Jelikož je to bazének jen pro něj, kde mu každý den měníme vodu, není problém v něm koupat miminko opravdu od narození. Je to v podstatě to samé jako koupání miminek před spaním, jen tohle je pro zábavu. Samozřejmě musíte hlídat teplotu vody a miminko řádně jistit! Když je opravdu velké horko, vodu vám přes den krásně vyhřeje sluníčko.
Vanička je prakticky zabalená v krabici s uchem, takže je snadno přenosná a my si jí rozhodně v září povezeme s sebou do Chorvatska. V tomhle vidím opravdu největší výhodu! Je neskutečně skladná, nafouknutou ji máte za chvilku, takže ušetříte místo a na dovolené jí můžete používat nejen na cachtání, ale i místo klasické vaničky na mytí. Moc se mi líbí i design - v modré prostě vypadá voda nejlépe a žabičky ke koupání prostě patří.
I velikostí je vanička prostě akorát! Líbí se mi, jak je navržená, vypadá dobře a navíc značka babymoov opravdu dbá na bezpečnost. Všude jsou různá upozornění, vyznačen je i max dosah hladiny bezpečný i pro ty nejmenší. Skvělé je, že má nafukovací i dno, takže je pro děti opravdu příjemný, měkký a bezpečný! Na nafouknutí navíc nepotřebujete žádné pumpičky, žabky.. Je to opravdu rychlovka, ale..
Obvodové kruhy jdou dost těžce dofouknout. Když jsem to sama nemohla ufouknout, přivolala jsem na pomoc přítele a i ten měl co dělat. Ventilky zkrátka nemají žádnou membránu, která by vzduch držela uvnitř a ten se vám tak vrací zpátky do pusy. Tyhle systémy jsou u nafukovacích věcí běžné, proto moc nechápu, proč zrovna bazének nic takového nemá nebo má, ale odpor vzduchu je opravdu velký.
Druhý nedostatek vidím v tom, že je bazének prostě trošku nedomyšlený a to mě mrzí. Tedy nejedná se o žádný zásadní problém ale, pokud nafouknete lehátko, logicky se vznáší na hladině a dítě tak moc nepřichází do kontaktu s vodou. Na dně bazénku a zespoda lehátka jsou sice suché zipy, ale tlak vody je tak veliký, že plně nafouknuté lehátko prostě vytlačí, to se ze zipů vytrhne a dítě tak prakticky není ponořené. My jsme lehátko napůl vyfoukli. Tobík tak leží napůl pod vodou, ale za zipy to stejně nedrží. Moc tedy nechápu, na co tam jsou nebo jak by to mělo správně fungovat. Každopádně koupání si užíváme i tak!
Tobík je vždy ve stínu, chráněný slunečníkem, ve vodě není déle než 20min a nikdy není bez dozoru! Teplotu vody kontrolujeme teploměrem.
Na fb blogu se můžete podívat na krátké video z vybalování a nafukování bazénku. A na instagramu zas uvidíte, jak se Tobík cachtá :) Pokud by se vám zalíbil, seženete ho na Feedu za skvělou cenu 599,-. Nám bazének poslouží určitě i příští léto. Na dvě sezony se to tedy určitě vyplatí!

Děkujeme e-shopu feedo.cz za poskytnutí produktu k otestování! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥