pondělí 26. června 2017

Stellinčina knihovna: To je moje / Rosa Mitnik

Jedním ze základních kamenů výbavičky pro miminko by měly být věci pro zachování vzpomínek - knihy, fotoknihy, alba, "krabice vzpomínek", sady na obtiskávání ručiček.. Pro Stellinku už jsem si před nějakým časem vyhlídla "pamětník", knížku To je moje  - Interaktivní deník malého člověka (napsala Rosa Mitnik; ilustrovala Jana Nachlingerová), do které miminku zapisujete důležité události/milníky jeho života.  
Uchvátil mě nápad, originální provedení, zpracování, nádherné ilustrace, česká tvorba.. Zkrátka jsem hned věděla, že tahle je ta pravá! Bohužel jsem si už nakonec netroufla vypravit se pár dní před porodem s pupíkem na festivalmini, kde jsem měla v plánu knížku pořídit. Objednala jsem ji až po porodu pěkně z tepla domova. Přišla snad do tří dnů od objednávky, krásná, novotou vonící a připravená na naše zážitky.
Kniha má rozměr 19x19cm, 52 stran a jako dárek k ní dostanete originální japonskou washi pásku; cena 490,-.

O knížku je u nás doma velký zájem. Vyplňujeme ji všichni společně. Prohlížíme si obrázky. Tobík sestřičce ukazuje a říká, co je co. A tak se stránky postupně zaplňují kartičkami z porodnice, otisky nožiček, daty a rozměry... Mám v plánu jim jejich knihy vzpomínek schovat. Dostanou je až budou větší/dospělí (třeba k osmnáctinám?). Moc se těším, co na své "pamětníčky" budou říkat!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥